Buiten kantooruren met spoed een huisarts nodig?

Nu open

We zijn vandaag open tot 08:00.

0252 - 240 212

Altijd eerst bellen voordat u naar de huisartsenpost komt.

Uw medische gegevens beschikbaar via het LSP

Uw huisarts en uw apotheek zijn bekend met uw medische gegevens. Daarom kunnen zij u snel, goed en veilig behandelen. Maar moet u (met spoed) naar een andere (huis)arts of apotheek? Dan is het belangrijk dat ook zij uw belangrijkste medische gegevens kunnen bekijken en u óók snel, goed en veilig kunnen behandelen. En u hoeft niet steeds opnieuw uw medische gegevens te vertellen.

Uw huisarts en uw apotheek kunnen uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een veilig en betrouwbaar systeem. Via het LSP kunnen ze uw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere (huis)arts of apotheek kan die gegevens via het LSP bekijken met een beveiligde pas en een wachtwoord. Maar alleen als u dat goed vindt en als het nodig is voor uw behandeling. Uw medische gegevens worden niet centraal opgeslagen. Zij blijven bewaard op de computers van uw huisarts en apotheek.

U kunt op drie verschillende manieren toestemming geven:
* U zegt tegen uw huisarts en tegen uw apotheek dat u het goed vindt dat zij uw actuele gegevens delen.
* U vult het toestemmingsformulier in uit de folder over het LSP (verkrijgbaar bij huisarts, apotheek en huisartsenpost).
* U geeft toestemming via de website ikgeeftoestemming.nl

Wilt u meer informatie? Lees dan de LSP-folder, bezoek de website vzvz.nl bel het VZVZ informatiepunt (maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur) op 070 – 317 34 56.